SAMMONTANA
In 1946 begon Renzo Bagnoli ijs te produceren in een zuivelfabriek in Empoli in Toscane. Na jarenlange ervaring transformeerden Renzo en zijn twee broers, Sergio en Loriano, de werkplaats in 1960 tot een heuse ijsfabriek.
In 1988 diversifieerde het bedrijf met het merk "Il Pasticcere" naar diepgevroren croissants en 20 jaar later verwierf Sammontana 2 historische Italiaanse zoetwarenmerken, Tre Marie en Sanson, en werd het de Italiaanse leider in diepgevroren ijs en croissants.
Vandaag breidt Sammontana zijn aanwezigheid uit in ongeveer vijftig landen en gaat het internationaal.
SAMMONTANA-traditie
Onderscheidende smaak, unieke textuur, geselecteerde grondstoffen en een lange traditie in Italië zijn de ingrediënten van authentiek "Gelato". Dankzij haar trotse 70-jarige geschiedenis kan Sammontana de unieke ervaring van Italiaanse gelato naar huis brengen.
De smaken zijn ontwikkeld vanuit de inspiratie van de beste Italiaanse recepten, met de beste Italiaanse ingrediënten en een uniek productieproces om de zoetheid van echte Italiaanse "Gelato" te garanderen.